Estetica dentară - Prestige Dent va intampina cu detalii
15736
post-template-default,single,single-post,postid-15736,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Estetica dentară

ESTETICA

Estetica dentară

Ce reprezintă estetica dentară?

De ce să alegi soluții de estetică dentară?

Ce include estetica dentară?

Ce reprezintă estetica dentară?

 

Procedurile de estetică dentară reprezintă tratamente asupra țesuturilor dure sau moi cu scopul de a îmbunătăți aspectul arcadelor dentare.

Estetica nu reprezintă o ramură aparte a medicinei dentare. Ea înglobează, de fapt, tratamente din mai multe specialități, toate având același scop: să creeze un aspect estetic îmbunătățit.

 

De ce să alegi soluții de estetică dentară?

 

Un zâmbet face cât o mie de cuvinte. Un om care zâmbește cu tot chipul este un om încrezător, care emană încredere și respect.

Iar atunci când anumite situații ne afectează sănătatea orală, se pierde și aspectul estetic pe care contăm atât de mult în viață.

Soluțiile de estetică dentară pe care le oferim în clinica dentară Prestige Dent îți pot reda încrederea să zâmbești din nou. Poți avea zâmbetul perfect pe care ți-l dorești, pentru că meriți. Poți să strălucești pentru că te simți bine.

Ce include estetica dentară?

 

  1. ALBIREA DENTARĂ

Este cea mai utilizată metodă în estetica dentară. Prin acest procedeu se restabilește culoarea inițială a dintelui sau se optează pentru o culoare mai deschisă decât cea inițială.

Există o varietate mare de metode de albire dentară în acest moment. Unele dintre ele pot fi achiziționate chiar din farmacii sau magazine. Însă cea mai indicată, pe care o recomandă și specialiștii Prestige Dent – cabinet stomatologic Brașov, este aceea făcută sub directa supraveghere a medicului stomatolog.

Pentru această metodă este necesară, în primul rând, o vizită la cabinet pentru un consult inițial pe baza căruia se va stabili necesitatea albirii dentare și tehnica utilizată.

Ca metode de albire în cabinet există două variante:

  • albire externă pentru dinți ce prezintă colorații vizibile și care se realizează cu diverse geluri activate de o sursă de lumină
  • albirea internă utilizată în cazul dinților devitalizați (fără nerv) care din această cauză capătă o culoare caracteristică

Înainte de a opta pentru această metodă trebuie să luăm în calcul și riscurile pe care le implică.

  • În general, după albirea dentară, dinții devin sensibili, iar în unele situații este nevoie chiar de ședințe de desensibilizare.
  • Există anumite situații care contraindică albirea dentară, de aceea este bine să consulți medicul înainte de efectuarea acestei proceduri.
  • Albirea nu produce efecte pe obturațiile de compozit și, de aceea, în cazul existenței acestora, după tratamentul de albire este nevoie de înlocuirea obturațiilor vechi pentru o nouă adaptare a culorii.

 

  1. FAȚETE DENTARE

Reprezintă soluții protetice care îmbunătățesc aspectul dinților. Acestea se realizează doar pe fața exterioară a dintelui, din diferite materiale și se pot confecționa fie prin metoda directă de către medicul stomatolog în cabinet sau indirect cu implicarea tehnicianului dentar.

Fațetele dentare sunt indicate în situații cum ar fi:

  • colorații inestetice sau pete de culoare pe suprafața dinților
  • defecte de smalț
  • abraziune dentară
  • pentru a închide diferite spații apărute interdentar.

La fel ca la alte tipuri de restaurări este nevoie de o igienă orală minuțioasă, respectarea indicațiilor medicului și controale periodice pentru a putea prelungi perioadă de viață a acestora.

  1. REMODELARE GINGIVALĂ (GINGIVOPLASTIA)

Este un procedeu efectuat în cabinet prin care se ridică sau se coboară marginea gingivală în cazul existenței unui contur neregulat și asimetric.

Remodelarea gingivală este o tehnică chirurgicală prin care se intervine asupra gingiei și osului. Ea este indicată atunci când:

  • există o gingie care acoperă prea mult coroana dintelui definitv
  • gingia este expusă mult prea mult atunci când pacientul zâmbește (gingival smile)
  • e necesară alungirea coroanei unor dinți prea scurți

 

Specialiștii din echipa de medici dentiști PRESTIGE DENT te așteaptă cu drag la cabinet să-ți redea strălucirea zâmbetului.



Call Now Button