Periuta de dinti! Cum sa alegem corect? - Prestige Dent
16056
post-template-default,single,single-post,postid-16056,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Periuta de dinti! Cum sa alegem corect?

PERIUTA DE DINTI

Periuta de dinti! Cum sa alegem corect?

Cum alegem periuta de dinti?

            In momentul de fata pe piata exista o varietate foarte larga de periute de dinti ceea ce face ca alegerea ta sa fie una dificila. Din aceasta cauza vei prefera mereu acea periuta de dinti care are un anumit design sau de ce nu, aceea care este la oferta. Dar nu inseamna ca ai facut alegerea cea mai potrivita si corecta!

Prestige Dent vine in intampinarea ta și te poate ajuta sa iei decizia cea mai corecta in alegerea periutei de dinti!

            Este foarte important sa te sfatuiesti cu un medic dentist pe acesta tema. Pe langa o periuta corespunzatoare, un rol  foarte important il are si tehnica de periaj corecta. Aceasta poate preveni aparitia cariilor sau a altor probleme  ce pot duce la tratamente foarte complexe sau costisitoare.

Ce te sfatuim noi?
  • Alege o periuta cu perii moi sau medii, in functie de tehnica ta de periaj si de presiunea pe care o aplici cand periezi. O periuta de dinti cu perii tari iti poate afecta gingia si cu timpul poate produce aparitia retractiei gingivale sau poate afecta chiar si smaltul dentar.
  • Alege o periuta a carui cap activ iti permite un acces usor pe intreaga suprafata a dintelui. Iti recomandam sa alegi o periuta cu un cap mic pentru a putea facilita accesul si in zona molarilor și în special a molarilor de minte. De cele mai multe ori sunt neglijati in periajul dentar ceea ce duce la aparitia cariilor la nivelul acestora.
  • Referitor la designul manerului, iti recomandam sa alegi ce este mai confotabil pentru tine.

Cand trebuie sa incepi cu periajul dentar?

 Imediat cu eruptia dintilor pe arcada. Exista periuta dentara speciala pentru copii, pe categorii de varsta, la fel ca si pasta de dinti.

Echipa noastra te poate ajuta sa alegi periuta potrivita pentru copilul tau dar si pentru tine.

Care este tehnica corecta de periaj?

Tehnica corectă de periaj se realizeaza asezand perii intr-un unghi de 45 grade fata de dinte, si periind dinspre gingie spre marginea dintelui. Pe suprafata ocluzala a dintelui poti face miscari circulare sau orizontale din fata in spate. Nu omite suprafetele orale ale dintilor (acelea dinspre interior). O tehnica corecta trebuie sa dureze intre 2 si 5 minute si trebuie realizata de cel putin două ori pe zi!

Pentru a-ti arata cum trebuie sa periezi corect, nu ezita sa iei legatura cu noi!

Periuta de dinti manuala sau electrica?

Daca folosesti o tehnica corecta de periaj poti indeparta placa bacteriana si in acelasi timp sa iti pastrezi gingiile sanatoase chiar si cu o periuta manuala.

O periuta electrica poate oferi unele avantaje: iti poate oferi un periaj mai bun, multe periute electrice sunt dotate cu timer, ceea ce iti poate aduce un avantaj in ceea ce priveste timpul pe care trebuie sa il acorzi periajului. Unele periute electrice sunt dotate și cu tehnologie ce iti poate stimula vascularizatia la nivel gingival prevenind aparitia inflamatiei gingivale si iti asigura gingii sanatoase. Nu in ultimul rand periutele electrice se recomanda persoanelor cu dizabilităti, a celor cu o dexteritate scazuta, copiilor sau persoanelor care sunt mereu grabite si nu acorda suficient timp periajului dentar.

Trebuie să acorzi o foarte mare atentie unui anumit aspect! Periajul dentar nu indeparteaza placa bacteriana in totalitate! De aceea trebuie sa folosesti si mijloace complementare de igienizare: ata dentara sau dus bucal, apa de gura sau periute interdentare.

Periuta de dinti trebuie schimbata?

DA!! După un anumit timp periuta ta de dinti se incarca cu colonii bacteriene si astfel periajul nu mai este eficient. Totodata, după un interval de timp, perii periutei se inmoaie, se curbeaza si periajul nu mai este eficient. De asemenea, este foarte important sa schimbi periuta de dinti daca ai fost racit sau daca ai avut anumite infectii la nivelul cavitatii bucale. Periuta trebuie schimbata obligatoriu daca ai avut o vizită la dentist si ti s-a facut detartraj si periaj profesional.

Cum sa igienizezi periuta de dinti?

Pentru ca periuta de dinti reprezinta un mediu de dezvoltare pentru colonii bacteriene iti recomanadam sa pastrezi periuta de dinti cat mai curata.

Nu acoperi niciodata periuta de dinti cu capace deoarece mediul umed favorizeaza dezvoltarea bacteriana.

Pentru a avea o periuta curata poti folosi anumite solutii de curatare pe care le poti gasi pe piata, dar recomandarea noastra ese sa iti pastrezi mereu periuta de dinti in solutii cu efect antibacterian, de preferat in soluție de clorhexidină.

            Fă o programare și echipa Prestige Dent te va ajuta sa iei decizia corecta in alegerea unei periute de dinti eficienta si sa incepi sa te periezi corect pe dinti!



Call Now Button