Tratament parodontoză - Prestige Dent
16575
post-template-default,single,single-post,postid-16575,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Tratament parodontoză

LASER ÎN PARODONTOZĂ

Tratament parodontoză

Tratament laser în parodontoză este o procedură des folosită, stopând evoluția bolii parodontale. Utilizarea laserului în tratamentul parodontozei are numeroase beneficii, fiind metoda cu cele mai bune rezultate.

Boala parodontală este o afecțiune des întâlnită, atât de des încât conform statisticilor 80% dintre români se confruntă cu o formă a bolii parodontale, mai mult sau mai puțin avansată. 

Îngrijorător este că din cei 80%, doar 8% se prezintă la medicul stomatolog încă de la primele semne ale bolii. 

Parodontoza este o boală stomatologică ce afectează țesutul de susținere a dintelui și gingiile. Faza incipientă a bolii se numește gingivită, iar aceasta afectează gingiile, provocând sângerări, inflamații și durere locală. În faza avansată a bolii, aceasta afectează țesutul din jurul dinților și osul, ducând într-un final la pierderea acestora, dacă nu este tratată la timp. 

Care sunt beneficiile unui tratament laser în parodontoză ?

  • Tratamentul cu laser nu este deloc dureros, deoarece este un tratament nechirurgical și fără bisturiu.
  • Reduce mobilitatea dentară, iar procesul de reatașare a gingiilor este mult mai rapid decât în tratamentele tradiționale
  • Planul de tratament cu laser a parodontozei este personalizat pentru fiecare pacient, iar ședințele durează între 30 minute și o oră – mult mai scurte decât în cazul tratamentelor convenționale.
  • Unul dintre beneficiile principale ale unui tratament laser în parodontoză este că acesta acționează precis, fără să afecteze gingia și se evită sângerarea.

Dacă nu este tratată corespunzător, parodontoza este o afecțiune stomatologică foarte periculoasă, deoarece poate duce la pierderea prematură a dinților. 

Te întrebi care sunt principalele semne care te anunță că există posibilitatea să suferi de o afecțiune parodontală?

Printre primele semne ale prezenței bolii se numără inflamația gingiei – primul semn al prezenței gingivitei. Gingivita se poate trata mult mai ușor și dispare cu ajutorul unei igiene corespunzătoare și a tratametelor de profilaxie.

În faza mai avansată a bolii se remarcă alte semne mult mai grave cum ar fi apariția pungii parodontale, hipertrofia gingivală, retracția gingiei, migrarea și mobilitatea dinților, precum și resorbția osoasă și într-un final pierderea prematură a dinților. 

Tratament laser în parodontoză este cea mai eficientă metodă în stoparea evoluției bolii parodontale și tratarea acesteia. 

Adresează-te specialiștilor Prestige Dent încă de la primele semne ale prezenței unei afecțiuni dentare, deoarece în cazul acestei boli, timpul poate face diferența. 

Alege tratamente cu aparatură modernă și menține-ți zâmbetul sănătos.Call Now Button