Sensibilitatea dentară - Tratament - Prestige Dent
17201
post-template-default,single,single-post,postid-17201,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Sensibilitatea dentară – Tratament

SENSIBILITATEA DENTARA

Sensibilitatea dentară – Tratament

Sensibilitatea dentară este o problemă supărătoare, des întâlnită, care afectează calitatea vieții pacientului. Încă de la primele semne este extrem de importantă o consultație stomatologică pentru un diagnostic corect și un plan de tratament adaptat pacientului.

Ce este sensibilitatea dentară?

Sensibilitatea dentară este o afecțiune ce apare de obicei în timp, și reprezintă o senzație neplăcută la nivelul dinților la diferențele de temperatură, cum ar fi atunci când pacientul mănâncă sau bea ceva fierbinte, sau foarte rece.

Cauza durerii o reprezintă expunerea dentinei, adică a acelei părți mai moi a dintelui, care se află sub smalț și gingii. Dentina ajunge să fie expusă din cauza retracției gingivale și a deteriorării smalțului dentar. Sensibilitatea dentară apare des ca și efect advers al unor tratamente de albire dentară.

Ce declanșează durerea din sensibilitatea dentară?

Sensibilitatea dentară apare, în general, la diferențele de temperatură, dar pot exista și alți factori care să stimuleze nervii din interiorul dintelui și să provoace acea scurtă durere. Principalii declanșatori ai sensibilității dentare sunt:

 • Alimentele sau băuturile fierbinți
 • Alimentele sau băuturile reci
 • Alimentele dulci, zahărul
 • Contactul cu aerul rece (mai ales în momentul când pacientul trage aer în piept)

Care sunt cauzele sensibilității dentare?

Pentru a preveni neplăcerile cauzate de sensibilitatea dentară, e important să știm care sunt cauzele ei:

 • Retracția gingiei datorită vârstei, sau a bolii parodontale.
 • Alimentele și băuturile acide, care provoacă eroziunea smalțului.
 • Scrâșnirea dinților, care duce la deteriorarea smalțului și expunerea dentinei.
 • Periajul incorect, prea des sau prea agresiv, duce la uzura smalțului și la retracție gingivală.
 • Unele tratamente de albire a dinților duc la sensibilitate dentară temporară, pentru că substanțele folosite pătrund prin smalțul dentar.

Cum tratăm sensibilitatea dentară?

Medicul stomatolog este cel mai în măsură să recomande un tratament pentru sensibilitatea dentară, odată ce diagnosticul a fost pus și cauzele acestei afecțiuni au fost descoperite. 

 • Medicul stomatolog poate propune o schimbare în igiena orală, prin folosirea unei periuțe de dinți mai blânde și a unei paste de dinți cu ingrediente potrivite pentru persoanele cu dinți sensibili. De asemenea, vă poate îndruma cu privire la un periaj corect, care să nu agreseze smalțul dentar.
 • Dacă sensibilitatea este provocată de erodarea smalțului ca urmare a consumului de alimente și băuturi acide, medicul poate propune o schimbare în stilul alimentar. Vor fi evitate băuturile carbogazoase, dulciurile în exces, citricele și băuturile alcoolice, care pot acționa ca factori erozivi. De asemenea, medicul poate recomanda periajul dinților după consumul anumitor alimente.
 • Tratamentul laser este o modalitate 100% eficientă de a elimina sensibilitatea dentară, printr-un procedeu rapid, extrem de confortabil pentru pacient.

Cum se desfășoară tratamentul laser pentru sensibilitatea dentară?

Laserul dentar este folosit pentru sigilarea tubulilor localizați în dentină, în care se află filamente nervoase. Acestea sunt responsabile pentru apariția sensibilității la diverși factori: schimbări de temperatură, gustul dulce sau acru.

Tratamentul cu laser nu necesită anestezie, pentru că pacientul nu va simți deloc disconfort, ci doar o ușoară încălzire a zonei afectate. Tratamentul durează foarte puțin, este sigur și eficient, și poate fi repetat  în caz de nevoie, în funcție de gradul de sensibilitate al fiecărui dinte.

Suferiți de sensibilitate dentară?

Nu stați pe gânduri atunci când apar primele semne de sensibilitate dentară. Consultați medicul cât mai repede pentru a descoperi cât mai repede cauzele și pentru a prescrie un tratament care să minimizeze sensibilitatea și să oprească agravarea simptomelor.

Fiind o afecțiune care se dezvoltă în timp, este extrem de important să vă prezentați la un control periodic, cel puțin o dată pe an. În acest fel, medicul poate observa anumite semne care prezintă un risc crescut de a dezvolta sensibilitatea dentară și vă poate ajuta să preîntâmpinați aceste neplăceri.
Vă așteptăm la Prestige Dent pentru un control asupra sensibilității dentare. Experții noștri vă vor susține cu un diagnostic precis, informații despre prevenție și metode de tratament. Laserul performant de care dispunem vă poate scăpa de această afecțiune neplăcută. Bucurați-vă de un tratament sigur, eficient și rapid.Call Now Button