Diga dentara - Prestige Dent Tratamente de succes
15994
post-template-default,single,single-post,postid-15994,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Diga dentara

DIGA DENTARA

Diga dentara

Ce este diga dentara?

Diga dentara este o folie dreptunghilara realizata dintr-un material elastic. De obicei latex sau alte materiale pentru pacientii alergici la latex, de diverse culori, utilizata intr-un cabinet stomatologic. Scopul ei este izolarea absoluta a dintelui sau dintilor pe care se intervine. 

De ce este bine să folosim diga dentara?

In primul rand, datorita izolarii absolute, se elimina riscul de contaminare a campului operator cu saliva sau alte fluide. Acest aspect este foarte important in cazul tratamentelor endodontice. Deoarece o contaminare a canalelor radiculare poate creste riscul suprainfectarii este recomandat sa utilizam diga dentara. In acelasi timp, cand realizam obturatii fizionomice si ne dorim un camp operator cat mai uscat si necontaminat, diga dentara reprezinta un real ajutor.

            Un alt avantaj pe care îl ofera diga este acela ca ofera protectia cavitatii bucale împotriva lichidelor sau a substantelor utilizate in timpul tratamentului. In acelasi timp elimina riscul de aspirare sau înghitire a instrumentelor, resturilor de materiale sau anumitor substante folosite.

            Diga dentara se monteaza de catre medicul stomatolog. Acesta realizeaza perforatii in folia de diga corespunzatoare zonelor asupra carora se intervine. Apoi diga dentara se montează pe dinti cu ajutorul unor cleme metalice.

            Un alt avantaj foarte important al acestei metode este acela ca poate reduce timpul tratamentului propriu zis. Aceasta ii ofera medicului posibilitatea sa lucreze fara intrerupere si fara sa isi faca griji datorita salivei sau a partilor moi ale pacientului.

Ce dezavantaje poate prezenta această tehnica?

            În unele situatii montarea acesteia poate necesita mai mult timp. De asemenea, poate oferi pacientului o stare de discomfort și îi poate crea acestuia o stare claustrofobie. Pacientul poate avea senzația că nu poate respira și nu în ultimul rând poate limita comunicarea dintre acesta si medic. Acest lucru poate induce o crestere a starii de anxietate.

De multe ori, comoditatea, costurile adiționale sau faptul că s-au obișnuit să lucreze fară digă îi determină pe unii medici sa nu folosească acestă metodă.

Pentru că ne dorim să îți putem garanta succesul tratamentelor și pentru că acordăm atenție celor mai mici detalii pentru a îmbunătății calitatea tratamentului dar și pentru a spori confortul tău, echipa Prestige Dent folosește tehnologii dentare moderne.

          Echipa  Prestige Dent nu face rabat la calitate și încercăm să oferim pacienților cele mai bune servicii, de aceea folosim diga dentară de câte ori este necesar.Diga dentaraCall Now Button