Dinții de lapte. Cum îi îngrijim? - Prestige Dent
16554
post-template-default,single,single-post,postid-16554,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Dinții de lapte. Cum îi îngrijim?

dintii de lapte

Dinții de lapte. Cum îi îngrijim?

De ce este important să avem grijă de dinții de lapte?

Grija pentru dinții de lapte revine asupra părinților. În primii ani de viață, cel puțin. Încă de dinainte ca celui mic să îi dea dințișorii trebuie să ne preocupe igiena orală. 

Încă de dinainte ca dantura copilului să se dezvolte, părinții trebuie să înceapă ”ritualul” igienei orale. Cât sunt încă mici, este indicat ca după fiecare masă să fie șterse gingiile bebelușilor cu o cârpă moale și umedă. Se pot chiar masa ușor gingiile. Mai ales atunci când se apropie perioada erupției dinților de lapte.

Dacă nu avem grijă de dantura copilului acesta va avea probleme odată cu înaintarea în vârstă. Dinții de lapte cariați îi pot afecta pe cei permanenți. Iar dinții permanenți neîngrijiți de la o vârstă fragedă vor deveni din ce în ce mai sensibili de-a lungul vieții. Iar în final costurile tratamentelor vor fi unele exorbitante. În viitor cel mic s-ar putea confrunta chiar cu dureri acute și disconfort.

Este de datoria părinților să îl obișnuiască pe cel mic să aibă grijă de dantura sa. Acest obicei poate fi dezvoltat prin joacă. Poate fi chiar privit ca o activitate zilnică făcută în familie.

Cum putem avea grijă de dinții copilului?

Odată ce copiilor le erup dinții de lapte putem folosi o pastă și o periuță de dinți. Chiar de la primul dințișor. 

Este foarte important să folosim o periuță de dinți cu peri moi. Dantura copilului este, totuși, fragilă. O periuță de dinți moale asigură curățarea dințișorilor, dar fără a-i afecta. 

De asemenea, la fel de important este să alegem o pastă de dinți potrivită. Cei mici sunt foarte sensibili. Atât dantura copilului cât și gustul său se dezvoltă. De aceea, noi recomandăm o pastă de dinți specială pentru copii. Acesta nu sunt la fel de mentolate precum cele pentru adulți. Din contră, chiar au un gust dulceag și plăcut pentru cei mici. Unele paste de dinți pentru copii sunt chiar colorate. Sau au steluțe și alte forme amuzante în ele. Acestea sunt special create pentru a îi obișnui pe copii cu spălatul pe dinți. Aceștia consideră acest obicei unul distractiv.

Mai mult, dinții de lapte au nevoie uneori de îngrijire specială. De exemplu, cei mici au uneori mai multă nevoie de fluor decât adulții. Fluorul ajută la întărirea smalțului dentar. De aceea este important să vă consultați cu medicul dentist înaintea alegerii unei paste de dinți. Acesta poate recomanda o pastă cu o cantitate ridicată de fluor. O astfel de pastă de dinți îl poate ajuta pe cel mic să își dezvolte o dantură sănătoasă și puternică. 

Este foarte important și să vii  împreună cu cel mic la controale regulate la dentist. Mai ales atunci când începe erupția dinților, fie ei de lapte sau permanenți. Dacă dinții de lapte nu cad sau se cariază, dinții permanenți pot fi afectați. În plus, aducându-l de mic la dentist, copilul nu va dezvolta acea frică proverbială.

 

Ai grijă de sănătatea zâmbetului tău și a copilului tău!

Specialiștii Prestige Dent te așteaptă pentru că și copilul tău merită să zâmbească!Call Now Button