Endodonție - Prestige Dent tratamente cu obturatie de canal
15732
post-template-default,single,single-post,postid-15732,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Endodonție

ENDODONTIE

Endodonție

Ce înseamnă endodonție?

Cum apar leziunile pulpare?

Cum se manifestă inflamațiile pulpare?

Ce sunt tratamentele dentare în endodonție?

Ce înseamnă endodonție?

Endodonția se referă la acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu tratamentele afecțiunilor pulpei dintelui (țesutul moale vasculo-nervos aflat în interiorul dintelui) și a complicațiilor acestora.

În clinica dentară Prestige Dent medicii dentiști sunt pregătiți și în această ramură și te întâmpină cu empatie, profesionalism și soluții potrivite.

Cum apar leziunile pulpare?

Leziunile pulpare au mai multe cauze de apariție. Ele pot fi rezultatul:

  • complicațiilor cariilor dentare netratate
  • unui factor traumatic
  • factorului termic apărut în urma unor proceduri dentare fără răcire în apropierea pulpei dentare
  • unui factor chimic degajat de unele substanțe sau materiale dentare

Indiferent de factorul cauzator, pulpa dentară declanșează mecanismul de apărare, apărând o reacție biologică sub numele de inflamație.

Cum se manifestă inflamațiile pulpare?

La nivel general, inflamația se manifestă prin semnele clasice: durere, roșeață, căldura și tumefiere (umflătura).

O dată cu apariția inflamației apare și o creștere a presiunii în țesutul respectiv. De asemenea, datorită faptului că pulpă dentară este înconjurată de țesut dur, aceasta presiune nu se poate disipa, ducând la o creștere a ei în camera pulpară. Prin urmare se produce compresiune nervoasă ce se manifestă cu apariția durerii de intensitate foarte mare.

Țesutul pulpar inflamat neîndepărtat poate duce la apariția necrozei pulpare, de obicei asimptomatică. În consecință, netratat la timp se poate complica și poate evolua înspre gangrenă.

Ce sunt tratamentele dentare în endodonție?

Tratamentele dentare în endodonție reprezintă un cumul de proceduri terapeutice specifice efectuate într-un cabinet stomatologic.

Pașii acestor tratamente sunt:

  • îndepărtarea organul pulpar inflamat
  • lărgirea, curățarea și dezinfectarea canalelor radiculare
  • protejarea canalelor radiculare împotriva altor agresiuni prin obturarea (“sigilarea”) acestora cu materiale specifice
  • refacerea coronară a dintelui

Scopul unui tratament în endodonție, realizat corect, este acela de a salva dintele în cauză. Astfel, se elimina riscul de extracție și se menține dintele cât mai mult timp pe arcadă în condiții de bună funcționare.

 

Echipa PRESTIGE DENTcabinet stomatologic Brașov – te va ajuta prin stabilirea unui diagnostic exact, a planului de tratament corespunzător și a tratamentului propriu-zis de calitate. Datorită dotărilor moderne de care dispunem, dar și a nivelului de îngrijire pe care îl acordăm pacienților noștri – bazat pe atenție și profesionalism – îți oferim o experiență confortabilă și lipsită de durere.Call Now Button