Halitoza. Cauze si tratamentul respiratiei urat mirositoare. - Prestige Dent
16105
post-template-default,single,single-post,postid-16105,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Halitoza. Cauze si tratamentul respiratiei urat mirositoare.

HALITOZA

Halitoza. Cauze si tratamentul respiratiei urat mirositoare.

Halitoza sau respiratia urat mirositoare este o afectiune des intalnita care te poate afecta si pe plan social. Poti ajunge sa pierzi din increderea de sine si sa incepi sa eviti anumite activitati ce presupun interactiune sociala.

Care sunt cauzele?

Halitoza este determinata in mare parte de afectiunile dentare netratate si complicatiile acestora. O simpla vizita la medicul stomatolog poate stabili cauza dar si tratamentul corespunzator.

            Igiena dentara

Halitoza apare in primul rand datorita unei igiene orale insuficiente. O igiena orala incorecta favorizeaza depunerile de placa bacteriana si a tartrului dentar ce pot duce la respiratiei urat mirositoare.

O metoda eficienta de a preveni halitoza este reprezentata de un periaj dentar corect, de doua ori pe zi. In acelasi timp nu uita si de mijloacele complementare periajul, anume ata dentara si apa de gura.

O alta metoda de preventie consta in vizitele regulate la medicul dentist de doua ori pe an si efectuarea unui detartraj si periaj profesional ce te poate ajuta sa mentii o respiratie proaspata si impiedica astfel aparitia afectiunilor dentare sau gingivale.

            Boli gingivale

In unele situatii halitoza poate apare si datorita afectiunilor gingivale sau a celor parodontale existente. Acestea sunt in mare parte determinate de depunerile de placa bacteriana. Aceasta duce la inmultirea coloniilor bacteriene si la aparitia inflamatilor la nivel gingival. Trateaza afectiunile gingivale si poti preveni astfel si halitoza.

            Alimentatia

O alimentatie sanatoasa este benefica intregului organism. Exista in schimb, unele alimente ale caror mirosuri persista mult timp in cavitatea bucala. In acelasi timp consumul bauturilor alcoolice sau cafelei pot determina halitoza. Poti preveni foarte simplu acest lucru printr-un periaj dentar imediat dupa concumul acestora sau utilizarea gumei de mestecat.

            Fumatul 

Si acesta este responsabil de apritia respiratiei urat mirositoare. In acelasi timp el poate determina aparitia anumitor afectiuni gingivale sau dentare ce pot determina halitoza. Foloseste guma de mestecat dupa ce fumezi sau cel mai bine renunta la acest viciu pentru sanatatea intregului tau organismului.

Cum depistam halitoza?

Dupa cum ai vazut halitoza este determinata in mare parte de afectiunile dentare sau gingivale. Exista totusi situatii cand aceasta poate fi determinata si de alte afectiuni ale organismului.

Daca observi ca mirosul neplacut al respiratiei tale persista pe parcusul intregii zile, chiar si dupa o igiena orala, este cazul unei vizite la medicul stomatolog. Acesta te poate ajuta si poate diagnostica halitoza sau iti poate recomanda si alte investigatii mai complexe.

Cum putem preveni halitoza?

In primul rand o igiena orala corecta este obligatorie. Foloseste o tehnica corecta de periaj si nu uita de ata dentara, apa de gura sau dusul bucal. In acelasi timp ai grija la alimentatie. Incearca sa eviti consumul de alimente cu miros pregnant, a bauturilor alcoolice si a produselor cu un continut bogat in zahar.

Cum tratam halitoza?

Halitoza poate fi cauzata de mai multi factori. Astfel este necesara stabilirea cauzei exacte si apoi a planului de tratament. In cazul in care halitoza este determinata de prezenta afectiunilor orale atunci cere ajutorul medicului stomatolog pentru tratarea acestora. Nu omite vizitele regulate de cel putin doua ori pe an la cabinetul stomatologic pentru detartraj si periaj profesional. Astfel poti preveni aparitia afectiunilor gingivale si parodontale.

Te asteptam la Prestige Dent unde echipa noastra de medici te va ajuta sa iti recapeti incerederea de sine.

Pentru ca si tu meriti sa zambesti!Call Now Button