De ce sa alegi un implant dentar? - Prestige Dent
16102
post-template-default,single,single-post,postid-16102,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

De ce sa alegi un implant dentar?

IMPLANT DENTAR

De ce sa alegi un implant dentar?

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este reprezentat de o piesa din titan sub forma unui surub. Scopul acestuia este de a oferi suport in osul maxilar unde se insera pentru o viitoare lucrare protetica.

Implantul dentar reprezinta in momentul de fata cea mai moderna si conservatoare metoda de a inlocui dintii lipsa. Fie ca este vorba de pierderea unui singur dinte sau a mai multor dinti, prin tehnicile moderne de implantologie te poti bucura de lucrari fixe ce arata si se simt la fel ca dintii naturali.

Avantaje:

Metoda conservatoare.

Pentru a inlocui lipsa unui singur dinte nu mai este nevoie de a sacrifica dintii vecini pentru a realiza o punte dentara. De cele mai multe ori acesti dinti sunt supusi unor tratamente de canal iar mai apoi slefuiti pentru a oferi suport pentru o lucrare fixa.

Folosirea unui implant dentar elimina aceste neajunsuri si inlocuieste dintele lipsa. Astfel lucrarea va contine doar coroana pe implant.

Un alt aspect de care sa tii cont este acela ca un implant dentar ne ajuta sa mentinem inaltimea osoasa. De obicei dupa o extractie dentara si dupa vindecare, in timp, osul are tendita de a se resorbi. Mentinerea inaltimii osoase reprezinta un avantaj major pe termen lung pentru o viitoare lucrare dentara. Un alt avantaj este cel estetic prin mentinerea inaltiimii gingivale la acelasi nivel cu a dintilor vecini.

Estetic 

Alt avantaj major este cel estetic in special pe zona dintilor din fata. O coroana pe un implant dentar in aceasta zona va reda mult mai bine estetica gingivala si a dintelui fiind asemanatoare cu a unui dinte natural. Astfel este mult mai recomandata o lucrare pe un implant dentar in comaparatie cu o lucrare protetica cu 3 coroane.

Igienizare 

O lucrare pe un implant dentar ne confera avantajul unei igienizari mai bune. Atat la nivelul coroanelor dar si la nivel gingival, spre deosebire de o lucrare protetica cu coroanele unite intre ele.

Pretul initial si cel final.

Pretul unei lucrari protetice fixe poate fi initial mai mic comparativ cu a unei lucrari pe un implant dentar. Nu uita, insa, sa adaugi si costurile pentru tratamentele necesare realizarii acestei lucrari, precum si posibila inlocuire a acestei lucrari dupa cativa ani de zile.

Asadar, in prima instanta, pretul unei lucrari protetice fixe poate fi mai mic decat al unei lucrari pe un implant dentar insa pe termen lung acesta din urma iti poate oferi o serie de avantaje atat functionale, estetice cat si financiare.

 

Investeste in tine pentru a te putea bucura de rezultate pe termen lung si de un zambet cat mai estetic si functional.

 

Ai nevoie de mai multe informatii?

Apeleaza acum la noi iar specialistii Prestige Dent iti vor oferi cele mai bune solutii adaptate nevoilor tale.

 

Pentru ca si tu meriti sa zambesti!Call Now Button