Implantologie (implant dentar) - Prestige Dent
15739
post-template-default,single,single-post,postid-15739,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Implantologie (implant dentar)

implant dentar

Implantologie (implant dentar)

Ce este un implant dentar?

De ce să alegi un implant dentar?

Cum se realizează o reabilitare pe implant dentar?

Ce contraindică tratamentul pe implant?

 

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar reprezintă o piesă de forma unui șurub, realizată din titan, material biocompatibil cu țesuturile umane.

Scopul lui este să creeze o rădăcina falsă pentru o reabilitare protetică unde dinții naturali nu mai sunt prezenți pe arcadă.

De ce să alegi un implant dentar?

Atunci când este nevoie să înlocuim dinți lipsă de pe arcadă, alegerea cea mai conservatoare și modernă este reprezentată de implantul dentar. Este o procedură pe care o oferim cu succes și în clinica dentară Prestige Dent.

Fie că este vorba de lipsa unuia sau mai multor dinți, avantajul implantului este că nu mai e necesară șlefuirea altor dinți pentru realizarea unei lucrări protetice fixe cimentate.

În situația în care unitățile dentare lipsesc în zona posterioară a arcadelor dentare, nu mai e nevoie de o reabilitare printr-o proteză, care creează mereu neplăceri și discomfort. O lucrare fixă pe implanturi dentare oferă un confort mărit pentru că arată și se simte la fel ca dinții naturali.

Un alt avantaj important îl reprezintă oprirea pierderii de substanță osoasă ce apare în urma pierderii dintelui. Pierderea dinților și resorbția osoasă aferentă afectează estetica facială și masticația. Totodată, produce anumite tulburări la nivel local, dar și general.

Cum se realizeaza o reabilitare pe implant dentar?

În primul rând, o reabilitare pe implant înseamnă un examen clinic amănunțit, o serie de analize de sânge, imagini radiologice și un computer tomograf. Pe baza acestora se poate stabili un diagnostic cât mai exact și indicația de protezare pe implant.

Tratamentul pe implant conține două etape: o etapă chirurgicală și o etapă protetică.

  1. Etapa chirurgicală este reprezentată de intervenția propriu-zisă de inserare a implantului în os. Fiecărui tip de implant îi corespunde o trusă chirurgicală individuală cu ajutorul căreia se realizează în os locașul viitorului implant.

Dacă acesta intervenție este realizată cu succes, avem nevoie de o perioadă de minim patru luni pentru osteointegrarea implantului dentar.

  1. Etapă protetică are loc după osteointegrarea implantului. Aceasta constă în adaptarea bontului protetic al implantului și realizarea coroanei protetice ce va înlocui dintele sau dinții lipsă.

Ce contraindică tratamentul pe implant?

În general, sunt puține contraindicații pentru tratamentul pe implant. Ele pot consta în anumite afecțiuni generale grave netratate, diabet zaharat necontrolat, boli osoase sau anumite forme de cancer.

Dintre contraindicațiile la nivelul cavității bucale, cele mai mari probleme le creează prezența cariilor multiple, placa bacteriană și tartrul dentar. Anumite forme de boală parodontală, prezența granuloamelor în os constituie o altă serie de factori. Igiena orală precară, dar și fumatul sunt influențe majore în eșecul tratamentului pe implant.

Echipa cabinetului stomatologic Prestige Dent este formată din medici dentiști cu competență în această ramură a stomatologiei.

Venim, astfel, în întâmpinarea nevoilor tale prin stabilirea unui diagnostic cât mai exact și a unui plan de tratament elaborat. Totodată, prin tehnologia avansată și materialele de calitate pe care le folosim, ne asigurăm de realizarea unei intervenții cât mai sigure și nedureroase.Call Now Button