Indicatii dupa implantul dentar - Prestige Dent- Cabinet Stomatologic Brasov
15942
post-template-default,single,single-post,postid-15942,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Indicatii dupa implantul dentar

indicatii dupa implatul dentar

Indicatii dupa implantul dentar

Care sunt cateva indicatii dupa implatul dentar? Implanturile dentare reprezintă cea mai conservatoare și modernă metodă de înlocuire a dinților lipsă. Aceste implanturi reprezintă, de fapt, suportul pentru viitoarea lucrare protetică, fie că vorbim despre coroana uni-dentară, punte dentară sau o suprastructură protetică fixă sau mobilizabilă pe implanturi.

            Intervenția de inserare a implantului dentar este o intervenție chirurgicală propriu-zisă, astfel, are o simptomatologie caracteristică dar și indicații postoperatorii ce trebuie respectate cu strictețe pentru reușita tratamentului.

            În acest articol, cabinet stomatologic Brasov Prestige Dent vine în întâmpinarea ta cu raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente intrebări referitoare la perioada postoperatorie.

Mă va durea?

La fel ca in orice altă intervenție chirurgicală, în zona unde se inseră implantul dentar se produce un traumatism operator ce se traduce prin apariția durerii post-operatorie. Cu cât protocolul chirurgical se respectă cu strictețe și intervenția in sine se realizează cât mai atraumatic posibil, durerile postoperatorii se pot diminua considerabil iar senzația de discomfort postoperator poate fi și ea redusă.

De asemenea, pentru a te ajuta să treci mai ușor peste această perioadă, medicul dentist îți poate prescrie o medicație antiinflamatoare.

Mă voi umfla?

Da, există și această posibilitate. După intervenție, la nivelul feței poate apare o tumefiere (umlfătură) ce va atinge maximul in ziua a 3-a postoperatorie, urmând ca mai apoi să se remită treptat. Pentru a diminua cat mai mult acest efect îți recomandăm să folosești comprese reci sau pungi cu gheață imediat postoperator și in primele 24 de ore după intervenție, combinate cu medicația antiinflamatoare.

Ce trebuie să fac după intervenție?

Datorită faptului că în zona respectivă se face o incizie, pot aparea ușoare sângerări normale. În același timp, organismul incearcă să vindece leziunea respectivă și astfel apare un cheag de sânge care va conduce vindecarea. Una dintre indicatii dupa implatul dentar este ca în primele 24 de ore de la  intervenție să nu îndepărtezi cheagul de sânge format, să nu depui efort fizic sau să nu stai cu capul aplecat deoarece acestea pot duce la creșterea tensiunii arteriale și astfel pot duce la apariția sângerării postoperatorii, să eviți dușurile si băile fierbinți și să nu te expui la soare timp indelungat fapt ce poate duce la solubilizarea cheagului de sânge si riscul de apariție a sângerării și a suprainfectării. În cazul in care ești fumător, se recomandă ca primele 48 de ore postoperator sa eviți fumatul, deoarece nicotina solubilizează cheagul de sânge iar gudronul poate determina apariția infecților și astfel încetinește procesul de vindecare.

Pot să mă spăl pe dinți după intervenție?

Este foarte important să păstrăm o igienă cât mai bună pentru a preveni apariția infecților, dar in același timp periajul dentar trebuie făcut cu precauție. Este indicat ca in primele 2 zile după interveție să eviți sa periezi direct pe zona cu incizie ci doar pe zona de gingie din vecinătatea inciziei si doar cu o periuță moale, fară a atinge firele de sutură. Este recomandată clătirea cavității bucale de 2-3 ori pe zi cu apă de gură cu o concentrație mai mare de clorhexidina (2%) pe o perioadă de maxim 10 zile postoperator.

Poți de asemenea sa utilizezi și metode naturiste cu ceai de mușețel sau salvie pentru efectele lor antibacteriene și calmante sau ceai de cimbru pentru efectul epitelizant, ducând astfel la o vindecare mai rapidă. Infuzile nu trebuie utilizate fierbinți, ci la temperatura camerei sau a corpului, pe o perioadă de 7-10 zile.

Ce am voie sa mănânc?

În primul rând trebuie evitată masticația pe zona respectivă, iar alimentația va trebui sa fie una semi-lichidă. O masticație in acea zonă in special cu alimente dure poate provoca apariția sângerării si a durerii și poate dăuna implantului dentar.

Doar cu respectarea cu strictețe a indicațiilor postoperatorii va puteți bucura de reușita tratamentului cu implant dentar.

Cabinet stomatologic Brasov Prestige Dent vine în întâmpinarea ta prin conceperea planului de tratament personalizat, iar prin dotările de care dispunem ne asigurăm de realizarea unei intervenții cât mai sigure și cu un discomfort postoperator minim.

 

Pentru mai multe informatii legate de implaturile dentare pe care le folosim la Prestige Dent, va rugam sa apasati aici.



Call Now Button