Pierderea dinților. Cum ne afecteaza? - Prestige Dent
16091
post-template-default,single,single-post,postid-16091,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Pierderea dinților. Cum ne afecteaza?

pierderea dintilor

Pierderea dinților. Cum ne afecteaza?

Pierderea dintilor este o problema destul de grava cu care se confrunta o mare majoritate a populatiei indiferent de varsta. Lipsa tratamentelor stomatologice la timp pot duce la aparitia anumitor complicatii ce au ca rezultat pierderea dintilor.

Ce implicatii poate avea la nivel local?

In momentul in care se pierde un dinte pot apare modificari si dezechilibre. Dintii vecini vor avea tendita sa isi modifice pozitia, migrand astfel spre spatiul creat. In consecinta va aparea inchiderea spatiului cu efect asupra contactelor dentare si modificarea muscaturii. Alte efecte negative ale acestei complicatii se reflecta asupra imposibilitatii igienizari corecte. Acest lucru va favoriza depunerea placii bacteriene si a tartrului dentar. Un alt efect negativ este reprezentat de aparitia dezechilibrelor la nivelul articulatiei temporo-mandibulare. Aceasta se manifesta in prima faza cu aparitia zgomotelor de tipul cracmentelor si a crepitatiilor. Netrata in timp poate duce la aparitia durerilor localizate in prima faza la nivelul articulatiei, iar mai apoi la nivelul intregului cap.

Care sunt implicatiile la nivel general?

Pierderea dintilor pe termen lung poate afecta starea generala a organismului. Datorita modificarilor aparute, masticatia nu se mai poate realiza corect. Astfel bolul alimentar nu se mai proceseaza corect, ce in timp va avea repercusiuni asupra tractului digestiv. Aparitia afectiunilor tractului digestiv poate duce la afectarea intregului organism. O alimentatie sanatoasa sta la baza sanatatii intregului organism.

Implicatii de ordin estetic.

Pierderea dintilor are efecte si de ordin estetic. Acest lucru se manifesta cu aparitia asimetriilor la nivelul fetei. Odata cu pierderea dintilor, osul din zona respectiva se resoarbe, se remodeleaza iar musculatura fetei are tendinta sa umple spatiul gol aparut. 

De aceea, atunci cand se alege tratamentul zonei edentate, primul efect observat este la nivelul fetei. Prin protezarea spatiilor edentate se produce o rearmonizare a fizionomiei si un efect de intinerire.

Cum ma afecteaza din punct de vedere social?

Pierderea dintilor poate insemna, de multe ori, o trauma la nivel social pentru pacienti. Personele care au pierdut mai multi dinti au tendita de a se izola, devin mult mai rezervati in a zambi si increderea de sine scade. Adultii tineri sunt cei mai afectati de acest lucru deoarece ei au o viata mai activa si interactioneaza mai mutl cu persoanele din jurul lor. Acest lucru poate duce la aparitia anumitor gesturi sau ticuri in vorbire.

Nu lasa aceasta afectiune sa iti afecteze viata de zi cu zi! Cu cat intarzii mai mult reabilitarea zonelor edentate cu atat tratamentele pot deveni mai complexe, timpul de tratament se extinde, discomfortul tau poate creste, iar investitia finala poate fi mai mare.

La Prestige Dent te asteptam cu solutii optime adaptate nevoilor tale si fiecare pacient are parte de o experinta unica.Pierderea dinților. Cum ne afecteaza?Call Now Button