Profilaxia periodică si controlul periodic. - Prestige Dent
16072
post-template-default,single,single-post,postid-16072,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Profilaxia periodică si controlul periodic.

PROFILAXIA PERIODICA

Profilaxia periodică si controlul periodic.

Profilaxia periodica este una din cele mai importante metode pentru ca tu sa poti avea un zambet sanatos. In acelasi timp controlul periodic la medicul dentist poate preveni aparitia problemelor grave si te poate scuti de tratamente complexe. Acest lucru te ajuta sa investesti mai putini bani, timp si energie.

Profilaxia periodica realizata la un interval de 6 luni te va ajuta sa ai o igiena orala sanatoasa. Astfel te vei asigura ca nu doar zambetul tau este sanatos ci intregul organism.

Iata cateva motive de ce este important controlul periodic la medicul stomatolog si o data cu el si profilaxia periodica:

1. Diagnosticarea leziunior in stadiu incipient

In urma consultatiei medicul dentist poate detecta aparitia leziunilor dentare sau gingivale in stadiu lor incipient. Acest lucru se traduce printr-un tratament mai putin traumatizant pentru pacient si minim invaziv. Netratate la timp, aceste leziuni pot duce la afectiuni mult mai grave, pana la pierderea dintelui sau a dintilor de pe arcada. In acelasi timp tratamntele pot fi mult mai complexe si cu costuri ridicate.

2. Previi aparitia afectiunilor gingivale

Una din principalel cauze ale bolii parodontale si a pierderii dintilor este reprezentata de netratarea la timp a afectiunilor gingivale. De aceea este recomandat sa te programezi la intervale regulate de timp pentru o sedinta de profilaxie periodica. Detartrajului si periajului profesional, dar si periajul dentar, ata dentara si apa de gura sunt factori esentali in mentinerea sanatatii gingivale.

3. Indepartarea placii bacteriene si a tartrului depus

Placa bacteriana neindepartata prin lipsa unei tehnici corecte de periaj se poate mineraliza, transformandu-se in tartru. Totodata poate duce la aparitia afectiunilor gingivale sau a cariilor dentare. In cadrul sedintei de profilaxie periodica placa bacteriana si tartrul depuse vor fi indepartate.

4. Stabilirea planului de tratament

Daca in urma sedintei de profilaxie periodica se constata prezenta anumitor leziuni la nivelul cavitatii bucale, medicul poate institui un plan de tratament personalizat. Acest lucru iti ofera avantajul de a trata aceste probleme cat mai usor, in doar cateva sedinte.

5. Conservarea tratamentelor anterioare

Igienizarea incorecta sau incompleta si nerespectarea indicatiilor dupa interventii pot duce la reaparitia unor probleme tratate anterior. Controalele regulate la medicul stomatolog te pot ajuta la mentinerea sanatatii dintilor si pot extinde durata de viata a tratamentelor efectuate.

6. Prevenirea cancerului oral

Formele incipiente de cancer oral depistate la timp se pot trata. In cazul in care te programezi regulat la medicul stomatolog aceste lezini se pot depista din timp. Cea mai importanta sarcina a noastra este sa ne asiguram de sanatatea ta orala.

7. Poti obtine un zambet alb si stralucitor

In urma sedintei de profilaxie periodica se pot indeparta de pe suprafata dintilor coloratiile nicotinice, petele de cafea sau ceai. In acelasi timp datorita tehnicilor de igienizare de care dispunem poti pleca cu un zambet mai alb si stralucitor.

8. Zambet sanatos, organism sanatos

Utilizarea tehnicilor de igienizare nu este intotdeauna suficienta pentru mentinerea sanatatii orale. Alimentatia este un factor important in mentinerea sanatatii dintilor. O alimentatie corecta te poate ajuta sa previi aparitia leziunilor la nivelul cavitatii bucale si in acelasi timp mentine sanatatea intregului tau organism. Cum sa ai o alimentatie sanatoasa? Poti afla in cadrul sedintelor de profilaxie periodica.

9. Improspateaza respiratia

Una din cauzele unei respiratii urat mirositoare este prezenta afectiunilor dentare sau gingivale. Profilaxia periodica si mentinerea unei igiene orale corecte poate preveni aparitia problemelor de aceasta natura si te ajuta sa mentii un zambet sanatos.

10. Controlul si profilaxia periodica, costuri reduse

Realizate regulat pot preveni aparitia afectiunilor ce pot avea ca si rezultat tratamente costisitoare si multe vizite la medicul stomatolog.

Daca iti pasa de sanatatea zambetului tau nu ezita sa ne contactezi acum.

Daca te programezi acum pentru o sedinta de profilaxie periodica Prestige Dent ti-a pregatit o surpriza!

Nu uita sa intrebi in cabinet pentru a primi voucherul.Call Now Button