Profilaxie - Prestige Dent - prevenirea cariilor dentare
15748
post-template-default,single,single-post,postid-15748,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Profilaxie

PROFILAXIE

Profilaxie

Ce înseamnă profilaxia?

De ce este importantă profilaxia?

Cum se realizează profilaxia?

Ce înseamnă profilaxia?

Un zâmbet frumos și sănătos este, așa cum ne place nouă să spunem, fericirea care se află chiar sub nasul tău. Primul pas este să fim proactivi, să ne asigurăm că facem tot ce putem să evităm instalarea oricăror afecțiuni.

Profilaxia dentară este un set de proceduri simple, accesibile atât acasă, cât și în cabinetul stomatologic. Scopul lor este să ne ajute să prevenim apariția cariilor dentare și a bolilor parodontale.

Mai mult, profilaxia previne și evoluția acestor afecțiuni odată ce ele au apărut. Netratate, acestea pot duce până la pierderea dinților de pe arcadă.

De ce este importantă profilaxia?

Specialiștii noștri, în clinica dentară Prestige Dent, se ghidează după crezul ”Întotdeauna este mai benefic să previi, decât să tratezi!”

O dantură frumoasă ne oferă mai multă încredere în propria persoană și chiar ne sporește interacțiunea cu cei din jur. Iar acest zâmbet perfect nu se întâmplă peste noapte, ci este rezultatul unei implicări constante.

Cu cât avem mai multă grijă în prevenție, cu atât viața noastră este mai împlinită. Știm cu toții că a trata înseamnă proceduri mai costisitoare și de lungă durată.

Cum se realizează profilaxia?

Echipa Prestige Dent cabinet stomatologic Brașov – te întâmpină cu zâmbetul pe buze ori de câte ori ne faci o vizită. Dorința noastră e să te ajutăm în prevenirea apariției patologiilor în cavitatea bucală.

  1. Profilaxia începe la domiciliu, printr-o igienă orală corectă, înainte să intervină un medic dentist.

Suntem aici să te susținem și să te ghidăm cu explicații despre cum să:

  • realizezi un periaj dentar corect și eficient
  • folosești ața dentară corect
  • folosești apa de gura corespunzător
  1. Sigilarea dinților este un alt aspect important al profilaxiei și este specifică ramurii „stomatologie copii”.

Recomandăm sigilarea imediat după erupția completă a dintelui. Pe suprafața coronară a molarilor și premolarilor există șanțuri și fosete care pot avea diferite forme anatomice. Acestea devin zone retentive pentru resturile alimentare care nu pot fi îndepărtate prin periaj, iar prin procesul de fermentație acidă atacă smalțul și determină apariția cariilor dentare.

Sigilarea ajută la eliminarea acestui risc.

Specialiștii din cabinetul nostru stomatologic vin în întâmpinarea ta cu materiale de ultimă generație și calitate superioară.

  1. Detartrajul este o altă manoperă profilactică.

Tartrul dentar reprezintă o placă bacteriană mineralizată care este, în același timp, cauza principală în apariția bolii parodontale.

Scopul detartrajului este îndepărtarea tartrului dentar subgingival și supragingival.

  1. Periajul profesional

Printr-un periaj profesional se îndepărtează placa bacterienă și colorațiile de pe suprafața dinților. Totodată, un astfel de periaj realizează netezirea suprafeței dinților după detartraj. Nu în ultimul rând, reducer numărului de bacterii din cavitatea bucală ce cauzează apariția inflamațiilor gingivale și a halitozei (respirație urât mirositoare).

Medicii dentiști din echipa Prestige Dent sunt foarte bine pregătiți să contribuie, alături de tine, la creșterea considerabilă a indicelui de igienă orală.

  1. Consiliere nutrițională pentru o alimentație sănătoasă.

Consumul mare de dulciuri între mese favorizează dezvoltarea bacteriilor la nivelul cavității bucale. O dieta bazată pe un consum mare de alimente moi favorizează apariția plăcii bacteriene prin lipsa autocurățării.

Îți stăm cu drag la dispoziție cu recomandări pentru ca tu să deprinzi o alimentație sănătoasă și astfel să previi apariția afecțiunilor dentare.

Efectuarea controlului stomatologic periodic și a procedurilor profesionale de igienă sunt esențiale pentru a preveni apariția problemelor dentare sau pentru depistarea lor în stadiu incipient.

Îți recomandăm să faci controlul stomatologic periodic o dată la șase luni.

Programează-te și te așteptăm cu zâmbet.Call Now Button