Prf – despre tehnică si de ce o folosim. - Prestige Dent
16095
post-template-default,single,single-post,postid-16095,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Prf – despre tehnică si de ce o folosim.

PRF

Prf – despre tehnică si de ce o folosim.

Tehnica PRF, ce include cele doua variante de A-PRF si I-PRF, este o tehnologie medicala moderna cu numeroase avantaje. Unul dintre aceste avantaje consta intr-o vindecare mai rapida in cazul unui implant dentar sau a unei extractii dentare.

Aceasta tehnica este recomandata in majoritatea interventiilor chirurgiale orale. Este indicata in  interventii parodontale, implantologie, extractii dentare, in interventiile de aditie osoasa sau in sinus lifting.

A-PRF

Corpul uman reprezinta un mecanism foarte complex. Atunci cand acesta sufera o leziune, se ajuta singur prin producerea de proteine. Aceste proteine accelereaza procesul de vindecare si stimuleaza procesul de reparare tisulara.

A-PRF ( Advanced Platelet Rich Fibrin ), o tehnologie avansata ce are ca scop separarea plasmei cu continut ridicat in aceste proteine, din sange. 

Acesta tehnica este cea mai simpla metoda de a obtine tesut biologic. Riscurile de a produce alergii sau de a fi respinsa sunt aproape inexistente, deoarece nu contine compusi chimici.

Cum se obtine A-PRF?

Pentru aceasta procedura, in cabinet se recolteaza o cantitate mica din sangele pacientului in eprubete speciale pentru aceasta tehnica. Acestea sunt mai apoi centrifugate pentru a separa plasma de globulele rosii si pentru a obitine o suspensie ce continut ridicat de trombocite si factori de crestere. Factorii de crestere contribuie la formarea unei noi vascularizatii in zona respectiva. Aplicata in zona de tratament A-PRF accelereaza procesul de regenerare al tesutului.

Avantajele A-PRF.

In primul rand datorita faptului ca aceasta retea bogata in trombocite este obtinuta din sangele propriu al pacientului elimina complet riscul de respingere sau de aparitie a infectiei. Atunci cand se utilizeaza ca si sursa de tratament resursele propriului organism regenerarea tesuturilor este mult imbunatatita.

Utilizarea unei cantitati mici din sangele pacientului are ca avantaje reducerea timpului de vindecare, a inflamatiei si a durerii postoperatorii. Aceasta tehnica scade disconfortul iar experienta generala a pacientului este imbunatatita.

Un alt avantaj este acela ca poate fi folosita la orice pacient indiferent de varsta.

Utilizarea in implantologie.

Datorita avantajelor pe care le prezinta, utilizarea A-PRF in implantologie creste sansele de reusita a implantului. Prin formarea de vase noi de sange in zona afectata de interventie, vindecara este accelerata. Totodata disconfortul este diminuat, riscurile de infectie scad considerabil, la fel si inflamatia si durerea.

Beneficiul major al acestei tehnici este acela ca ne permite mentinerea rezultatelor pe termen lung.

I-PRF

Reprezinta varianta fluida a A-PRF-ului obtinuta tot prin centrifugare dar sub alti paramtrii de aceasta data. Are acelasi continut bogat in trombocite si factori de crestere.

I-PRF are un rol foarte important in interventiile de aditie osoasa sau reconstructie osoasa. Acesta ajuta la formarea vaselor noi de sange, influenteaza agregarea celulelor din grefa si astfel va sustine regenrarea osoasa postoperatorie.

In functie de interventie medicul poate opta pentru una din cele doua variante sau le poate folosi simultan in aceeasi interventie.

La Prestige Dent scopul nostru este acela de a le oferi pacientilor solutii complete de tratament in care riscurile sunt diminuate,  perioada de vindecare si de recuperare redusa si fara durere.Call Now Button