Terapie cu plasma (prp) - Prestige Dent
15768
post-template-default,single,single-post,postid-15768,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Terapie cu plasma (prp)

terapie cu plasma

Terapie cu plasma (prp)

Terapie cu Plasma – Ce reprezinta?

Terapie cu Plasma sau PRP- Platelet-rich plasma reprezinta o plasma bogata in trombocite. Autoplsama este un preparat din sangele propriu al pacientului, obtinut prin procedee specifice de laborator, prin centrifugare. Cantitatea de sange prelevata de la pacient este foarte mica, intre 36-72 ml, comparativ cu donarea de sange unde se preleveaza 400 ml. Acest sange prelucrat reprezinta, de fapt, un concentrat, format din trombocite, proteine, vitamine si hormoni, elementele principale care hranesc organismul uman si ii regleaza activitatea.

Cum functioneaza?

Pana nu demult, vindecarea gingivala in urma interventiilor chirurgicale si dupa tratamente necesita o perioada indelungata, creand pacientilor neplaceri. De asemenea, exista si o alta problema, pierderea masei osoase dupa extractiile dentare, care ingreuna efectuarea lucrarilor de protezare.

Echipa PRESTIGE DENT, prin utilizarea complexului Terapie cu Plasma – PRP beneficiaza de posibilitatea de a solutiona mult mai rapid aceste probleme, prescriind pacientilor cure de tratament cu autoplasma.

Capacitatea trombocitelor de a accelera semnificativ cicatrizarea tesuturilor afectate si-a gasit aplicare si in stomatologie. Vitaminele, proteinele si hormonii continuti in produs influenteaza pozitiv regenerarea tesuturilor bucale, ele asigura alimentarea necesara si formarea corecta a epiteliului.

Autoplasma este introdusa prin injectare, in volume mici, in papilele dentare, gingia marginala si santul gingival.

Procedurile sunt nedureroase, dar la solicitarea pacientului, se poate administra in prealabil un anestezic.

Care sunt efectele?

In primul rand este de mentionat faptul ca acest produs produce o regenerare accelerata a tesuturilor ce schimba calitativ starea gingiilor si a mucoaselor bucale.

De aceea, ca si efecte, mentionam:

– oprirea sangerarilor gingivale

– imbunatatirea structurii gingiilor, disparitia treptata a friabilitatii

– intarirea tesuturilor de sustinere a dintilor, drept consecinta, diminuarea mobilitatii dentare

– accelerarea vindecarii alveolelor dentare postextractionale, precum si a gingiilor in timpul si dupa tratamentul parodontopatiei.

In plus, folosirea plasmei in stomatologie devine o masura sigura de profilaxie a parodontopatiilor si a gingivitei

– de asemenea, o aplicabilitate foarte mare o are si in domeniul implantologiei orale ajutand la refacerea tisulara postoperatori dar in acelasi timp, reprezinta o metoda foarte buna in interventia de aditie osoasa sau in sinus lifting.

Care sunt indicatiile?

Terapia cu plasma se recomanda in tratamentul chirurgical al bolilor dentare, precum si in ortodontie.

Poate fi utilizata in tratamentul parodontitelor, a parodontopatiilor marginale, in gingivite sau stomatite aftoase, alveolite postextractionale, extractii dentare si in implantologie.

Cine nu poate beneficia de tratamentul terapie cu plasma?

Contraindicatiile sunt putine, aceasta nu poate fi utilizata la pacientii ce prezinta neoformatiuni maligne, pacienti cu trombocitopenie sau cu probleme de coagulare a sangelui, pacienti cu afectiuni insotite de febra, pacienti cu anemie severa.Call Now Button